Hozzávalók
Tésztához:
12 dkg vaj
12 dkg zsír
kb 1,5 dl tej
3 dkg cukor
1,5 dkg élesztő
2 db tojás
csipetnyi só
A megkenéshez 1 db tojás
Töltelékhez:
20 dkg darált dió
15 dkg cukor
1,5 dl tej
5 dkg mazsola
reszelt citromhéj
Töltelékhez:
20 dkg darált mák
15 dkg cukor
1,5 dl tej
5 dkg mazsola
reszelt citromhéj
3-4 evőkanálnyi baracklekvár
Elkészítés
2 A diót és a mákot külön-külön forrázd le a tejjel, ízesítsd cukorral, reszelt citromhéjjal, a diósat kevés baracklekvárral is.
3 A tésztát nyújtsd késfok vastagságúra, és vágd 10 x 10 centis négyzetekre. Minden tésztalapra halmozz tölteléket, egyenként hengergesd fel és hajtsd meg kifliformára. Sorakoztasd sütőpapírral borított tepsire, kend meg tojássárgájával és pihentesd legalább fél órán át. Ekkor ecseteld meg tojásfehérjével és tedd langyos helyre egy fél órára.
Végül előmelegített sütőben 190 fokon süsd meg szép márványos-pirosra.