Pozsonyi kifli recept

Finomfalat Receptje

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 1 tepsihez

Hozzávalók

 

 Tésztához:
60 dkg liszt
12 dkg vaj
12 dkg zsír
kb 1,5 dl tej
3 dkg cukor
1,5 dkg élesztő
2 db tojás
csipetnyi só
A megkenéshez 1 db tojás
 
Töltelékhez:
Diótöltelékhez
20 dkg darált dió
15 dkg cukor
1,5 dl tej
5 dkg mazsola
reszelt citromhéj
 
Töltelékhez:
Máktöltelékhez
20 dkg darált mák
15 dkg cukor
1,5 dl tej
5 dkg mazsola
reszelt citromhéj
3-4 evőkanálnyi baracklekvár

Elkészítés

1 A tejet langyosítsd meg, morzsold bele az élesztőt és szórd bele a cukrot. A lisztet dörzsöld el a vajjal meg a zsírral, add hozzá a megfuttatott élesztőt, a tojásokat, csipetnyi sót és alaposan gyúrd össze. Annak ellenére, hogy élesztő van benne, hűvös helyen pihentesd, míg a töltelékek elkészülnek.

2 A diót és a mákot külön-külön forrázd le a tejjel, ízesítsd cukorral, reszelt citromhéjjal, a diósat kevés baracklekvárral is.

3 A tésztát nyújtsd késfok vastagságúra, és vágd 10 x 10 centis négyzetekre. Minden tésztalapra halmozz tölteléket, egyenként hengergesd fel és hajtsd meg kifliformára. Sorakoztasd sütőpapírral borított tepsire, kend meg tojássárgájával és pihentesd legalább fél órán át. Ekkor ecseteld meg tojásfehérjével és tedd langyos helyre egy fél órára.
Végül előmelegített sütőben 190 fokon süsd meg szép márványos-pirosra.

https://finomfalat.hu/wp-admin/admin-ajax.php?action=rednao_sf_getfile&id=d42ec23d7f0839b578b4571e75ebd59e

 

Receptkereső

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
keresés a hozzászólásokban
Keresés
Share This