Hozzávalók
Tésztához:
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
csipet só
Töltelékhez:
3-4 evőkanál rum, vagy rumaroma
kevés tej
3 evőkanál porcukor
5 dkg mazsola
5 dkg dió
10 dkg cukrozott gyümölcs
Mázhoz:
3 evőkanál meggylé
20 dkg porcukor
Elkészítés
2 A kihűlt piskóta alsó és felső részéből 1-1 ujjnyi vastag lapot levágunk, és félretesszük. A többit felkockázzuk, mély tálba tesszük, összekeverjük a cukorral, apróra vágott dióval, gyümölccsel, mazsolával, rummal, vagy rumaromával és annyi tejet öntünk rá, hogy lucskos legyen, de nem híg. Az alsó, félretett lapot megkenjük lekvárral, egyenletesen rásimítjuk a tölteléket, majd ráfektetjük a másik, lekvárral megkent tésztalapot. Vágódeszkával lefedjük, és legalább egy éjszakára lesúlyozzuk.
3 A mázhoz a porcukrot keverjük el a meggylével, a tojásfehérjével, rumaromával, majd kenjük a torta tetejére.
Tegyük hűvös helyre, ha a máz megszilárdult, szeletelhetjük.