Puncstorta recept

Finomfalat receptje

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 1 tortához

Hozzávalók

 Tésztához:
8 db tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
csipet só
Töltelékhez:
4 evőkanál baracklekvár
3-4 evőkanál rum, vagy rumaroma
kevés tej
3 evőkanál porcukor
5 dkg mazsola
5 dkg dió
10 dkg cukrozott gyümölcs
Mázhoz:
1 db tojásfehérje
3 evőkanál meggylé
20 dkg porcukor

Elkészítés

1 Elkészítjük a piskótát: 8 tojás sárgáját habosra keverünk a cukorral és a liszttel egy tálban. Egy másik tálban egy csipet sóval keményre verjük a tojásfehérjéket, majd óvatosan beleforgatjuk a másik tálba. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A piskótát egy sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába öntjük, és betesszük a sütőbe. Kb. 50 perc alatt megsül. Közben nem szabad nyitogatni a sütőt, és ha elkészült, nem szabad azonnal kivenni, csak résnyire nyitva kell hagyni a sütő ajtaját, és így hagyni 10-15 percig. Eztán szabad csak kivenni, leszedni a tortaforma szélét és hagyni kihűlni.

2 A kihűlt piskóta alsó és felső részéből 1-1 ujjnyi vastag lapot levágunk, és félretesszük. A többit felkockázzuk, mély tálba tesszük, összekeverjük a cukorral, apróra vágott dióval, gyümölccsel, mazsolával, rummal, vagy rumaromával és annyi tejet öntünk rá, hogy lucskos legyen, de nem híg. Az alsó, félretett lapot megkenjük lekvárral, egyenletesen rásimítjuk a tölteléket, majd ráfektetjük a másik, lekvárral megkent tésztalapot. Vágódeszkával lefedjük, és legalább egy éjszakára lesúlyozzuk.
3 A mázhoz a porcukrot keverjük el a meggylével, a tojásfehérjével, rumaromával, majd kenjük a torta tetejére.
Tegyük hűvös helyre, ha a máz megszilárdult, szeletelhetjük.

Puncstorta recept

További Receptek

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Elkészítési idő:  5-15 perc Adag: 4 főre Hozzávalók     2 kisebb saláta cukkini, vagy fél nagy fél fej vöröshagyma, vagy hasonló mennyiségű póré apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma egy adag kifőtt spagetti 2 evőkanál világos szójaszósz kevés ételízesítő...

bővebben
Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   20dkg főtt csicsóka 30dkg liszt 10dkg margarin 1dkg élesztő felfuttatva 1dkg só 1dl tej 1db tojás tojás sárgája a kenéshez dióbél, magvak, vagy sajt a tetejére       Elkészítés 1 Az...

bővebben
Halászlé bográcsban recept

Halászlé bográcsban recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre Hozzávalók 4-5db vegyes halszelet (ponty, busa, stb.) 2 evőkanál étolaj/zsír 2,5l víz 1 kis fej krumpli fél fej vöröshagyma kevéske paprika és paradicsom (vagy lecsó pár kanállal) 1 doboz 200g-os halászlé sűrítmény...

bővebben
Share This