Puncstorta recept

Finomfalat Receptje

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 1 tortához

Hozzávalók

 Tésztához:
8 db tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
csipet só
Töltelékhez:
4 evőkanál baracklekvár
3-4 evőkanál rum, vagy rumaroma
kevés tej
3 evőkanál porcukor
5 dkg mazsola
5 dkg dió
10 dkg cukrozott gyümölcs
Mázhoz:
1 db tojásfehérje
3 evőkanál meggylé
20 dkg porcukor

Elkészítés

1 Elkészítjük a piskótát: 8 tojás sárgáját habosra keverünk a cukorral és a liszttel egy tálban. Egy másik tálban egy csipet sóval keményre verjük a tojásfehérjéket, majd óvatosan beleforgatjuk a másik tálba. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A piskótát egy sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába öntjük, és betesszük a sütőbe. Kb. 50 perc alatt megsül. Közben nem szabad nyitogatni a sütőt, és ha elkészült, nem szabad azonnal kivenni, csak résnyire nyitva kell hagyni a sütő ajtaját, és így hagyni 10-15 percig. Eztán szabad csak kivenni, leszedni a tortaforma szélét és hagyni kihűlni.

2 A kihűlt piskóta alsó és felső részéből 1-1 ujjnyi vastag lapot levágunk, és félretesszük. A többit felkockázzuk, mély tálba tesszük, összekeverjük a cukorral, apróra vágott dióval, gyümölccsel, mazsolával, rummal, vagy rumaromával és annyi tejet öntünk rá, hogy lucskos legyen, de nem híg. Az alsó, félretett lapot megkenjük lekvárral, egyenletesen rásimítjuk a tölteléket, majd ráfektetjük a másik, lekvárral megkent tésztalapot. Vágódeszkával lefedjük, és legalább egy éjszakára lesúlyozzuk.
3 A mázhoz a porcukrot keverjük el a meggylével, a tojásfehérjével, rumaromával, majd kenjük a torta tetejére.
Tegyük hűvös helyre, ha a máz megszilárdult, szeletelhetjük.

https://finomfalat.hu/wp-admin/admin-ajax.php?action=rednao_sf_getfile&id=9e4fd7c8493d6345207ac1ef93e404d0

 

Receptkereső

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
keresés a hozzászólásokban
Keresés
Share This