Hozzávalók
Tésztához:
12 dkg vaj
12 dkg cukor
1 db tojássárgája
1 dl tejföl
1 csomag sütőpor
fél citrom reszelt héja
Töltelékhez:
3 db tojássárgája
15 dkg cukor
Mázhoz:
5 dkg cukor
Elkészítés
2 Eközben készítsük el a tölteléket. A tojássárgáját keverjük habosra a 15 dkg cukorral, és dolgozzuk össze az áttört túróval.
3 A pihentetett tésztát nyújtsuk 1 cm vastagra és terítsük egy tepsibe szurkáljuk meg villával és süssük előmelegített tepsiben rózsaszínre.
4 Szórjuk meg zsemlemorzsával, majd terítsük rá a tölteléket és süssük készre.
5 A tojásfehérjéket verjük habosra a cukorral és a kész süteményt vonjuk be vele. Langyos sütőbe tegyük vissza épp csak annyi időre hogy a hab rászáradjon. Ha kihűlt vizes késsel szeletelhetjük.