Rákóczi túrós recept

Finomfalat Receptje

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 1 tepsihez

Hozzávalók

 Tésztához:
25 dkg liszt
12 dkg vaj
12 dkg cukor
1 db tojássárgája
1 dl tejföl
1 csomag sütőpor
fél citrom reszelt héja
Töltelékhez:
50 dkg túró
3 db tojássárgája
15 dkg cukor
Mázhoz:
4 db tojásfehérje
5 dkg cukor

Elkészítés

1 A lisztet a sütőporral keverjük össze adjuk hozzá a vajat, a cukrot, a tojássárgáját, a tejfölt. Reszeljünk bele egy kis citromhéjat, és gyúrjuk össze. Pihentessük legalább egy órán át.
2 Eközben készítsük el a tölteléket. A tojássárgáját keverjük habosra a 15 dkg cukorral, és dolgozzuk össze az áttört túróval.
3 A pihentetett tésztát nyújtsuk 1 cm vastagra és terítsük egy tepsibe szurkáljuk meg villával és süssük előmelegített tepsiben rózsaszínre.
4 Szórjuk meg zsemlemorzsával, majd terítsük rá a tölteléket és süssük készre.
5 A tojásfehérjéket verjük habosra a cukorral és a kész süteményt vonjuk be vele. Langyos sütőbe tegyük vissza épp csak annyi időre hogy a hab rászáradjon. Ha kihűlt vizes késsel szeletelhetjük.

https://finomfalat.hu/wp-admin/admin-ajax.php?action=rednao_sf_getfile&id=78802661caccca48408dba0dc61c7183

 

Receptkereső

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
keresés a hozzászólásokban
Keresés
Share This