Elkészítési idő: 60-120 perc Adag: 1 tortához
Hozzávalók
Tésztához:
300 g barna cukor
200 ml étolaj
4 db nagy tojás
280 g liszt
100 g durvára tört dió
12 g sütőpor
1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
400 g reszelt sárgarépa
késhegynyi só
50 g olvasztott fehércsokoládé
1 db narancs reszelt héja
Mázhoz:
15 dkg porcukor
1 ek. vaj
kb. 1-2 ek. citromlé
Elkészítés
1 Megtisztítjuk, lereszeljük a répát. Egy kapcsos tortaformát vékonyan kivajazunk, kilisztezünk. A cukrot az olajjal alaposan elkeverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat.
2 Durvára törjük a diót, majd egy tálban összekeverjük a lisztet, durvára tört diót, sót, sütőport, és a fahéjat. Ha összekevertük a szárazanyagokat, egy fakanállal a cukros masszához keverjük a lisztes keveréket, a répát, az olvasztott fehér csokoládét, és belereszeljük a narancshéjat is.
3 A kész masszát az előkészített formába öntjük, és előmelegített 165 C-os sütőben légkeverés nélkül kb 80-90 perc alatt, légkeveréssel kb 60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! Ha kisült, teljesen hűtsük ki, majd vegyük ki a sütőformából. A tetejére elkészítjük a citrommázat, végül kenjük rá a kihűlt torta tetejére.