Sacher-torta ( Eredeti Bécsi recept)

Finomfalat receptje

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 1 tortához

Hozzávalók

12,5 dkg puha vaj
12,5 dkg porcukor
12,5 dkg puha csokoládé
13,5 dkg liszt
6 db tojás, + 1 db tojás fehérje
sárgabaracklekvár
vaj a sütőforma kikenéséhez
 
Mázhoz:
10-15 dkg ét tortabevonó

Elkészítés

1 A puha vajat habosra keverjük a porcukorral. Kanalanként belevegyítjük a lereszelt puha csokoládét, majd egyenként a 6 db tojás sárgáját. Mikor jól összedolgoztuk, könnyedén belevegyítünk 7 db tojás habbá vert fehérjét, végül hozzáadjuk a 13,5 dkg lisztet.
2 Vajjal kikent kapcsos tortaformában lassú tűzön, előmelegített sütőben megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt a torta, megkenjük az oldalát, tetejét, esetleg félbevágva a közepét is folyós baracklekvárral, majd vízgőz felett olvasztott csokoládémázzal bevonjuk.

Sacher-torta ( Eredeti Bécsi recept)

További Receptek

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Elkészítési idő:  5-15 perc Adag: 4 főre Hozzávalók     2 kisebb saláta cukkini, vagy fél nagy fél fej vöröshagyma, vagy hasonló mennyiségű póré apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma egy adag kifőtt spagetti 2 evőkanál világos szójaszósz kevés ételízesítő...

bővebben
Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   20dkg főtt csicsóka 30dkg liszt 10dkg margarin 1dkg élesztő felfuttatva 1dkg só 1dl tej 1db tojás tojás sárgája a kenéshez dióbél, magvak, vagy sajt a tetejére       Elkészítés 1 Az...

bővebben
Halászlé bográcsban recept

Halászlé bográcsban recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre Hozzávalók 4-5db vegyes halszelet (ponty, busa, stb.) 2 evőkanál étolaj/zsír 2,5l víz 1 kis fej krumpli fél fej vöröshagyma kevéske paprika és paradicsom (vagy lecsó pár kanállal) 1 doboz 200g-os halászlé sűrítmény...

bővebben
Share This