Sajtos pogácsa recept

Fogyaszto receptje

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre

Hozzávalók

80dkg liszt
20dkg vaj/margarin
20dkg sajt, ha szeretjük a fele lehet füstölt
2 csapott evőkanál só
1 csapott evőkanál sütőpor (kb. fél kis csomag)
2dkg élesztő
1dl tej
1 teáskanál cukor
fél pohár tejföl
kb. fél dl olaj a tésztára, kb. 2 evőkanál a hajtogatáshoz és kenéshez
 

Elkészítés

1 Lisztbe a sót és sütőport elkeverjük, belemorzsoljuk a margarint. A felfuttatott élesztőt, a tejfölt és kb. fél marék reszeltsajtot a közepébe öntjük és jól összekeverjük. A végén kevés olajat öntünk alá és még dagasztjuk. Állni hagyjuk kb. 15-30 percet, elnyújtjuk, megkenjük olajjal. Meghajtogatjuk, kicsit állni hagyjuk. Vastagra nyújtjuk, megkenjük, bevagdaljuk kockásra. Rászórjuk a sajtot, kivágjuk, tepsibe rendezzük, és amíg a sütőt bemelegítjük addig még áll egyet.

További Receptek

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Elkészítési idő:  5-15 perc Adag: 4 főre Hozzávalók     2 kisebb saláta cukkini, vagy fél nagy fél fej vöröshagyma, vagy hasonló mennyiségű póré apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma egy adag kifőtt spagetti 2 evőkanál világos szójaszósz kevés ételízesítő...

bővebben
Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   20dkg főtt csicsóka 30dkg liszt 10dkg margarin 1dkg élesztő felfuttatva 1dkg só 1dl tej 1db tojás tojás sárgája a kenéshez dióbél, magvak, vagy sajt a tetejére       Elkészítés 1 Az...

bővebben
Halászlé bográcsban recept

Halászlé bográcsban recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre Hozzávalók 4-5db vegyes halszelet (ponty, busa, stb.) 2 evőkanál étolaj/zsír 2,5l víz 1 kis fej krumpli fél fej vöröshagyma kevéske paprika és paradicsom (vagy lecsó pár kanállal) 1 doboz 200g-os halászlé sűrítmény...

bővebben
Share This