Spenóttal, ricottával töltött kagylótészta paradicsomszószban recept

Chefbácsi receptje

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre

Hozzávalók

1 csomag nagy kagylótészta
50 dkg ricotta
20 dkg reszelt sajt
10 dkg reszelt mozzarella sajt
15 dkg reszelt parmezán sajt a tetejét megszórni, vagy ha valaki nem szereti, helyettesíthető bármilyen keményebb sajttal.
30 dkg mélyhűtött vagy friss spenót
1 tk só
1/4 tk bors
csipet őrölt szerecsendió

paradicsomszószhoz:

1 tk olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
1 tk oregano
2 ek apróra vágott bazsalikom
só, bors ízlés szerint
50 dkg paradicsom

Elkészítés

1 A spenótot olvasszuk ki majd facsarjuk ki szárazra.
Ha friss spenótot használunk, aprítsuk össze a megmosott leveleket.
Lobogó sós vízben főzzük meg a tésztát. Csepegtessük le és rakjuk ki a kagylókat egy zsírpapírra, hagyjuk kihűlni.

2 Egy nagy tálban keverjük össze a ricottát, reszelt sajtokat, sózzuk, borsozzuk, tegyük rá a szerecsendiót is és a spenótot. Keverjük jól össze, és töltsük meg vele a kihűlt kagylótésztákat.

3 Készítsük el a paradicsomszószt:
Hámozzuk meg, és vágjuk apróra a paradicsomot.
Egy kisebb lábosba tegyük bele az olívaolajat, és rövid ideig pirítsuk az apróra zúzott fokhagymát.
Tegyük rá az apróra vágott paradicsomot, oreganót, babérlevelet, majd sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt forraljuk 15 percig. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a bazsalikomot.

4 Ha a paradicsomszósz elkészült, a megtöltött tésztákat tegyük egy tepsibe szépen sorba.
Locsoljuk meg a paradicsomszósszal, és szórjuk meg bőségesen reszelt sajttal.
Süssük 200 C-ra előmelegített sütőben kb 30 percig.
Jó étvágyat!

Spenóttal, ricottával töltött kagylótészta paradicsomszószban recept

További Receptek

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Elkészítési idő:  5-15 perc Adag: 4 főre Hozzávalók     2 kisebb saláta cukkini, vagy fél nagy fél fej vöröshagyma, vagy hasonló mennyiségű póré apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma egy adag kifőtt spagetti 2 evőkanál világos szójaszósz kevés ételízesítő...

bővebben
Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   20dkg főtt csicsóka 30dkg liszt 10dkg margarin 1dkg élesztő felfuttatva 1dkg só 1dl tej 1db tojás tojás sárgája a kenéshez dióbél, magvak, vagy sajt a tetejére       Elkészítés 1 Az...

bővebben
Halászlé bográcsban recept

Halászlé bográcsban recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre Hozzávalók 4-5db vegyes halszelet (ponty, busa, stb.) 2 evőkanál étolaj/zsír 2,5l víz 1 kis fej krumpli fél fej vöröshagyma kevéske paprika és paradicsom (vagy lecsó pár kanállal) 1 doboz 200g-os halászlé sűrítmény...

bővebben
Share This