Hozzávalók
50 dkg ricotta
20 dkg reszelt sajt
10 dkg reszelt mozzarella sajt
15 dkg reszelt parmezán sajt a tetejét megszórni, vagy ha valaki nem szereti, helyettesíthető bármilyen keményebb sajttal.
30 dkg mélyhűtött vagy friss spenót
1 tk só
1/4 tk bors
csipet őrölt szerecsendió
paradicsomszószhoz:
1 tk olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
1 tk oregano
2 ek apróra vágott bazsalikom
só, bors ízlés szerint
50 dkg paradicsom
Elkészítés
Ha friss spenótot használunk, aprítsuk össze a megmosott leveleket.
Lobogó sós vízben főzzük meg a tésztát. Csepegtessük le és rakjuk ki a kagylókat egy zsírpapírra, hagyjuk kihűlni.
2 Egy nagy tálban keverjük össze a ricottát, reszelt sajtokat, sózzuk, borsozzuk, tegyük rá a szerecsendiót is és a spenótot. Keverjük jól össze, és töltsük meg vele a kihűlt kagylótésztákat.
3 Készítsük el a paradicsomszószt:
Hámozzuk meg, és vágjuk apróra a paradicsomot.
Egy kisebb lábosba tegyük bele az olívaolajat, és rövid ideig pirítsuk az apróra zúzott fokhagymát.
Tegyük rá az apróra vágott paradicsomot, oreganót, babérlevelet, majd sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt forraljuk 15 percig. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a bazsalikomot.
4 Ha a paradicsomszósz elkészült, a megtöltött tésztákat tegyük egy tepsibe szépen sorba.
Locsoljuk meg a paradicsomszósszal, és szórjuk meg bőségesen reszelt sajttal.
Süssük 200 C-ra előmelegített sütőben kb 30 percig.
Jó étvágyat!



