Elkészítési idő: 30-60 perc Adag:
Hozzávalók
50 dkg gomba
1 nagy fej vöröshagyma
4 ek étolaj
kb. 2 dl paradicsomsűrítmény
1 teáskanál szőlőcukor, vagy cukor
1 teáskanál só
3 db babérlevél
1 teáskanál bors
néhány csepp citromlé
2 szál apróra vágott petrezselyem
Elkészítés
1 A gombát alaposan mossunk meg, majd szeleteljük fel. Adjunk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd étolajon fedő alatt pároljuk, amíg az összes levét elfövi. Ha túl száraz a gomba és nem enged elég levet, akkor öntsünk alá egy kis vizet, hogy puhára párolódjon. A zsírjára sütött, hagymás gombához adjuk a paradicsomsűrítményt, cukrot, sót, babérlevelet, borsot, és a citromlevet, az apróra vágott petrezselymet.
Végül öntsünk rá 2 – 3 dl vizet, és jól összekeverve lassan forraljuk fel. Hűtőszekrényben másnapig érleljük.
