Svéd gombasaláta recept

Finomfalat receptje

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag:

Hozzávalók

50 dkg gomba
1 nagy fej vöröshagyma
4 ek étolaj
kb. 2 dl paradicsomsűrítmény
1 teáskanál szőlőcukor, vagy cukor
1 teáskanál só
3 db babérlevél
1 teáskanál bors
néhány csepp citromlé
2 szál apróra vágott petrezselyem
 

Elkészítés

1 A gombát alaposan mossunk meg, majd szeleteljük fel. Adjunk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd étolajon fedő alatt pároljuk, amíg az összes levét elfövi. Ha túl száraz a gomba és nem enged elég levet, akkor öntsünk alá egy kis vizet, hogy puhára párolódjon. A zsírjára sütött, hagymás gombához adjuk a paradicsomsűrítményt, cukrot, sót, babérlevelet, borsot, és a citromlevet, az apróra vágott petrezselymet.
Végül öntsünk rá 2 – 3 dl vizet, és jól összekeverve lassan forraljuk fel. Hűtőszekrényben másnapig érleljük.

Svéd gombasaláta recept

További Receptek

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Elkészítési idő:  5-15 perc Adag: 4 főre Hozzávalók     2 kisebb saláta cukkini, vagy fél nagy fél fej vöröshagyma, vagy hasonló mennyiségű póré apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma egy adag kifőtt spagetti 2 evőkanál világos szójaszósz kevés ételízesítő...

bővebben
Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   20dkg főtt csicsóka 30dkg liszt 10dkg margarin 1dkg élesztő felfuttatva 1dkg só 1dl tej 1db tojás tojás sárgája a kenéshez dióbél, magvak, vagy sajt a tetejére       Elkészítés 1 Az...

bővebben
Halászlé bográcsban recept

Halászlé bográcsban recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre Hozzávalók 4-5db vegyes halszelet (ponty, busa, stb.) 2 evőkanál étolaj/zsír 2,5l víz 1 kis fej krumpli fél fej vöröshagyma kevéske paprika és paradicsom (vagy lecsó pár kanállal) 1 doboz 200g-os halászlé sűrítmény...

bővebben
Share This