Hozzávalók
Tésztához:
7 g szárított élesztő
3 púpozott evőkanál cukor
1,25 dl tej
4 dkg vaj
1 db kis méretű tojás
egy csipet só
Töltelékhez:
5 dkg porcukor
2 dl tej
10 dkg darált mák
1 ek vanília aroma
1 citrom reszelt héja
2 púpozott ek narancslekvár
1 tojássárgája a tetejére
Elkészítés
2 Közben elkészítem a mák krémet: egy gyorsforralóban sűrű krémmé főzöm a mákot, amihez hozzákeverem a porcukrot, reszelt citromhéjat, vanília esszenciát és a tejet. A krémet hagyom hűlni, majd simára dolgozom a vajjal és a narancslekvárral.
3 A megkelt tésztát újra átgyúrom és lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtom, egyenletesen bekenem a krémmel, majd feltekerem, mint a bejglit. Hosszában középen kettévágom, de úgy, hogy a tetején kb. 1 cm hosszan egyben maradjon! a tésztát megkenem tojássárgájával és kb. fél óra sütőpapírral bélelt tepsin való pihentetés-kelesztés után 180 fokos sütőben addig sütöm, míg szép pirosra sül.



