Hozzávalók
só
barnacukor
1ek rizsbor
1ek világos szójaszósz
1ek szezámolaj
1/4 csésze keményítő
csapott tk. sütőpor
1 felvert tojás
2 ek. olaj
2/3 csésze víz
3 ek. barnacukor
3 ek. ketchup
1 ek. ecet
1-2 tk. chili (erőspista)
világos és/vagy sötét szójaszósz
pirított szezámmag
Elkészítés
Az amerikai csirke v. más néven Hong-Kongi csirke is ugyan ebben a bundában készül, de nem kell hozzá szezámmag, és a máz rajta az alábbi módon készül:
2 ek. suree édes szója szósz (ha nincs, akkor +1 kanállal több barna cukor, és +1 kanál sötét szója)
1-1 ek. sötét és világos szójaszósz
3 ek. ketchup
2-3 ek. barnacukor
2 gerezd zúzott fokhagyma
Tipp:
A szezámmag pirításnál akkor jó, mikor elkezd "táncolni".
Mivel a szezámmagos csirke száraz (nem szószos) étel, ezért zöldséges, tojásos rizzsel tálaljuk, esetleg babcsira saláta nagyon finom mellé.