Túró Rudi recept

Finomfalat receptje

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 1 darabhoz

Hozzávalók

 Töltelékhez:
1/2 kg túró
2 dl tejföl
10 dkg mazsola
4 ek.cukor
1 cs. vaníliás cukor
2 ek. zselatin
1 citrom
Mázhoz:
1 tábla tortabevonó
2 ek. étolaj

Elkészítés

1 A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt, beáztatott mazsolát, cukrot,vaníliát, pár csepp citromlét és reszelt citromhéjat. Jól kidolgozzuk, majd 2 púpozott evőkanál zselatint 2 dl vízben feloldunk, majd ha kissé kihűlt,ezt is a túróhoz keverjük .
2 Egy benedvesített őzgerinc formába belesimítjuk a masszát. Hűtőbe tesszük, míg megdermed, majd kiborítjuk egy tálcára. Gőz felett felolvasztunk egy tábla tortabevonót, majd 2 ek.olajjal elkeverjük. Apránként a túróra öntjük,majd egyenletesen egy spatulával elkenjük. Hűtőben tároljuk míg megdermed, majd felszeleteljük.

Túró Rudi recept

További Receptek

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Elkészítési idő:  5-15 perc Adag: 4 főre Hozzávalók     2 kisebb saláta cukkini, vagy fél nagy fél fej vöröshagyma, vagy hasonló mennyiségű póré apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma egy adag kifőtt spagetti 2 evőkanál világos szójaszósz kevés ételízesítő...

bővebben
Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   20dkg főtt csicsóka 30dkg liszt 10dkg margarin 1dkg élesztő felfuttatva 1dkg só 1dl tej 1db tojás tojás sárgája a kenéshez dióbél, magvak, vagy sajt a tetejére       Elkészítés 1 Az...

bővebben
Halászlé bográcsban recept

Halászlé bográcsban recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre Hozzávalók 4-5db vegyes halszelet (ponty, busa, stb.) 2 evőkanál étolaj/zsír 2,5l víz 1 kis fej krumpli fél fej vöröshagyma kevéske paprika és paradicsom (vagy lecsó pár kanállal) 1 doboz 200g-os halászlé sűrítmény...

bővebben
Share This