Elkészítési idő: 60-120 perc Adag: 4 főre
Hozzávalók
50 dkg tehéntúró
12 dkg búzadara
3 db tojás
zsemlemorzsa
étolaj
porcukor
só
Elkészítés
1 A túrót villával áttörjük, és összekeverjük a búzadarával, és a tojásokkal (könnyebb lesz a gombóc, ha most csak a tojás sárgáját keverjük bele, és pihentetés után keverjük bele felvert tojásfehérjét). A masszát pihentetjük, hogy a dara a nedvességtől megduzzadjon. Közben felrakunk egy nagy edényben vizet főni, és egy serpenyőben, vagy lábosban megpirítjuk olajon a zsemlemorzsát.
2 A túrós masszából vizes kézzel gombócokat formálunk, és több adagban sós lobogó vízben kifőzzük őket. Megvárjuk, míg a gombócok feljönnek a víz tetejére, szűrőkanállal kihalásszuk, és az előzőleg olajban megpirított zsemlemorzsába forgatjuk őket. Porcukorral alaposan meghintve, esetleg eperszósszal tálaljuk.
