Hozzávalók
1 dl tej
25 dkg darált mák
1 csomag vaníliás cukor
6 dkg porcukor
1 db tojás
1 db citrom
25 dkg tehéntúró
1 evőkanál rum
1 evőkanál mazsola
1 csomag réteslap
1 teáskanál őrölt fahéj
30 dkg meggybefőtt
2 evőkanál étolaj
Elkészítés
2 A mákos töltelékhez a tejet felforraljuk, belekeverjük a darált mákot meg a mézet, csipetnyi őrölt fahéjjal ízesítjük.
3 A réteslapokat hármasával tiszta konyharuhára terítjük, rétegenként beolajozzuk. Egyenletesen elkenjük rajta a máktölteléket, majd erre rásimítjuk a túrótölteléket. Megszórjuk a lecsöpögtetett meggybefőttel, majd a konyharuha segítségével a rétest feltekerjük.
A rudak tetejét is beolajozzuk, a tekercseket olajjal kikent tepsire helyezzük, s 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.