Túrós-mákos-meggyes rétes recept

Finomfalat Receptje

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 3 darabhoz

Hozzávalók

 
2-3 evőkanál méz
1 dl tej
25 dkg darált mák
1 csomag vaníliás cukor
6 dkg porcukor
1 db tojás
1 db citrom
25 dkg tehéntúró
1 evőkanál rum
1 evőkanál mazsola
1 csomag réteslap
1 teáskanál őrölt fahéj
30 dkg meggybefőtt
2 evőkanál étolaj

Elkészítés

1 A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A túrót áttörjük, jól kikeverjük a tojás sárgájával, a porcukorral, a citrom reszelt héjával meg a vaníliás cukorral. Ezután óvatosan hozzáadjuk a felvert tojáshabot, valamint a rumban áztatott mazsolát.
2 A mákos töltelékhez a tejet felforraljuk, belekeverjük a darált mákot meg a mézet, csipetnyi őrölt fahéjjal ízesítjük.

3 A réteslapokat hármasával tiszta konyharuhára terítjük, rétegenként beolajozzuk. Egyenletesen elkenjük rajta a máktölteléket, majd erre rásimítjuk a túrótölteléket. Megszórjuk a lecsöpögtetett meggybefőttel, majd a konyharuha segítségével a rétest feltekerjük.
A rudak tetejét is beolajozzuk, a tekercseket olajjal kikent tepsire helyezzük, s 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

https://finomfalat.hu/wp-admin/admin-ajax.php?action=rednao_sf_getfile&id=65f2740bc0baad716be18273cda4bc91

 

Receptkereső

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
keresés a hozzászólásokban
Keresés
Share This