Vörös áfonyás pite recept

Finomfalat Receptje

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 1 tepsihez

Hozzávalók

 Tésztához:
4 db tojás
2 ek. cukor
36 dkg vaj
8 ek. liszt
2 tk. sütőpor
Töltelékhez:
80 dkg áfonya
4 ek. cukor
narancslé
4 evőkanál ribizli dzsem
egy nagy marék mazsola

Elkészítés

1 Keverjük ki a cukrot a vajjal, majd adjuk hozzá a tojásokat, keverjük ki alaposan. Fokozatosan adjuk hozzá a sütőporos lisztet. A kapott tésztát osszuk kétfelé, majd folpackba csavarva tegyük az egyiket a hűtőbe, másikat a mélyhűtőbe.

2 Készítsük el a tölteléket. Keverjük össze az áfonyát a cukorral, mazsolával és a narancslével. Serpenyőben közepes lángon addig főzzük, míg dzsem sűrűségű nem lesz. Miután kihűlt, keverjünk hozzá ribizli dzsemet.
3 A tésztát vegyük ki a hűtőből, és nyújtsuk tepsi méretnél kicsit nagyobbra, hogy a tepsi falára is kerüljön tészta. Kenjük el egyenletesen a tölteléket a tésztára. Vegyük ki a mélyhűtőből a tészta másik felét, és reszeljük rá a töltelékre egyenletesen. 180 C-ra előmelegített sütőben süssük aranybarnára kb. 30 perc alatt.

https://finomfalat.hu/wp-admin/admin-ajax.php?action=rednao_sf_getfile&id=f903902ca07d2d8c19d4c0f8b5240b30

 

Receptkereső

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
keresés a hozzászólásokban
Keresés
Share This