Zabpelyhes omlett recept

Fogyaszto receptje

Elkészítési idő:  15-30 perc Adag: 2 főre

Hozzávalók

 

 
1-2 ek étolaj
diónyi vaj
egy pohár zabpehely
egy pohár meleg tej
két egész tojás
só, bors, őrölt kömény
1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna
fél marék reszelt sajt
 
 

 

Elkészítés

1 A zabpelyhet egy tálban öntsük fel a tejjel és fedjük le 5-10 percre. Utána picit nyomkodjuk el a megpuhult zabot és keverjük hozzá a többi összetevőt. Egy serpenyőben az olajon olvasszuk fel a vajat, majd öntsük rá a masszánkat, és lefedve alacsony lángon süssük 8-10 percig. Fordítsuk meg és szintén lefedve süssük még 5 percig. Kész. 🙂

Magában is tökéletes de ha szeretnénk fokozni az ízeket, tálalásnál mindenféle finomságot tehetünk rá, pl. édes csiliszószt, zöldségeket, majonézt, tejfölt, ketchupot, stb. Ha só és fűszerek nélkül készítjük, akkor pedig lehet mézzel, gyümölcsökkel, lekvárral és más öntetekkel kínálni.

További Receptek

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Elkészítési idő:  5-15 perc Adag: 4 főre Hozzávalók     2 kisebb saláta cukkini, vagy fél nagy fél fej vöröshagyma, vagy hasonló mennyiségű póré apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma egy adag kifőtt spagetti 2 evőkanál világos szójaszósz kevés ételízesítő...

bővebben
Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   20dkg főtt csicsóka 30dkg liszt 10dkg margarin 1dkg élesztő felfuttatva 1dkg só 1dl tej 1db tojás tojás sárgája a kenéshez dióbél, magvak, vagy sajt a tetejére       Elkészítés 1 Az...

bővebben
Halászlé bográcsban recept

Halászlé bográcsban recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre Hozzávalók 4-5db vegyes halszelet (ponty, busa, stb.) 2 evőkanál étolaj/zsír 2,5l víz 1 kis fej krumpli fél fej vöröshagyma kevéske paprika és paradicsom (vagy lecsó pár kanállal) 1 doboz 200g-os halászlé sűrítmény...

bővebben
Share This