Paprikás krumpli bográcsban recept

Finomfalat receptje

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 6 főre

Hozzávalók

 

 
olaj vagy zsír
1 darab füstölt főtt császár szalonna felcsíkozva
2 fej hagyma
1 paradicsom
fél édes paprika
1,5-2Kg sárga burgonya, vagy más fajta, de ezzel a legfinomabb! 😉
10 szál virsli karikázva vagy egyben, ki hogy szereti
fűszerpaprika

bors
ételízesítő

Elkészítés

1 Zsiradékon feldobjuk a szalonnát. Hagymát megpirítjuk, kis vizet önthetünk rá hogy szétfőljön és megalapozza a szaftot. Rádobjuk a paprikát, parit, krumplit, pp-t. Kicsit átpörgetjük vele, majd felöntjük hogy ellepje a lé. Fűszerek, 25-30p főzés. Közben nem keverjük, bográcsot is csak forgatni. Végén bele a virsli, +5perc főzés.

Jó étvágyat!

További Receptek

Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   20dkg főtt csicsóka 30dkg liszt 10dkg margarin 1dkg élesztő felfuttatva 1dkg só 1dl tej 1db tojás tojás sárgája a kenéshez dióbél, magvak, vagy sajt a tetejére       Elkészítés 1 Az...

bővebben
Halászlé bográcsban recept

Halászlé bográcsban recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre Hozzávalók 4-5db vegyes halszelet (ponty, busa, stb.) 2 evőkanál étolaj/zsír 2,5l víz 1 kis fej krumpli fél fej vöröshagyma kevéske paprika és paradicsom (vagy lecsó pár kanállal) 1 doboz 200g-os halászlé sűrítmény...

bővebben
Kukoricakása (puliszka) recept

Kukoricakása (puliszka) recept

Elkészítési idő:  15-30 perc Adag: 2 főre Hozzávalók     10dkg kukoricadara 6dl tej fél teáskanál só 1 teáskanál zsiradék (zsír, olaj, vaj)   Elkészítés 1 Elkészítés: A langyosra melegített tejbe beletesszük a sót, és lassan belekeverjük a darát....

bővebben
Share This